;

Rabu, 3 Februari 2010

ISTIMEWANYA EPAL HIJAU


Amalan memakan sebiji epal hijau setiap hari sememangnya digalakkan. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang ingin menurunkan berat badan. ini kerana ia bukan sekadara mempunyai pelbagai khasiat malahan ia juga mampu mengurangkan kadar kolestrol dalam badan. Kita digalakkan memakan epal bersama dengan kulitnya kerana kandungan vitamin C terletak di bawah kulitnya. Bagi mereka yang mempunyai masalah sembelit atau penghadaman, kisarkan epal hijau dengan saleri dan diminum setiap pagi sebelum sarapan. Ia dapat membersihkan saluran usus serta membuang toksik dengan pantas menerusi sistem pencernaan. Zat Masam epal hijau merupakan pembersih tubuh yang sangat baik.

Epal hijau bertindak sebagai penyegar kulit wajah. Potong epal hijau dan rendaman seketika di dalam air batu selama 5 minit kemudian letakkan di mua, biarkan selama 15 minit. Anda akan dapat rasakan kesegarannya. Jika diamalkan selalu ia boleh melicinkan kulit.

SALAM UKHWAH BUAT WARGA TBI

B

;